Izjava privatnosti i sigurnosti

Prikupljanje i korištenje informacija:

Putnička agencija KVARNER EXPRESS INTERNATIONAL SPLIT D.O.O. (u daljnjem tekstu Agencija), a sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka, obvezuje se prikupljati osobne podatke korisnika svojih usluga uz dopuštenje korisnika ili ugovaratelja usluga na način koji je niže opisan i u svrhu s kojom je korisnik usluga prethodno i suglasan. Agencija je izvršitelji obrade i time odgovorna da se takvi podaci obrađuju na način koji u skladu s važećim nacionalnim i europskim propisima o zaštiti osobnih podataka te im osigurava odgovarajuću razinu zaštite sigurnosti. Osobni podaci su Agenciji  nužni kako ga mogla pružiti određene usluge. Ako iz nekog razloga ne želite ustupiti Vaše osobne podatke Agenciji, nažalost, nevjerojatnije Vam nećemo biti u mogućnosti pružiti uslugu za koju ste zainteresirani.

Osobni podatak je svaki podatak koji se odnosi na korisnika ili ugovaratelja usluge – fizičku osobu, temeljem kojeg se može utvrditi Vaš identitet.

Predmetnom izjavom detaljno je opisan proces prikupljanja i dijeljenja podataka potrebnih za realizaciju tražene usluge. Za davanje obavijesti i informacija vezanih uz Vaše putovanje ili drugu traženu uslugu, koristit ćemo samo one informacije koje nam svojevoljno date. Obvezujemo se da nećemo prodati, iznijeti ili dati ni dijeliti informacije trećoj stranci na način koji nije naveden u ovoj izjavi. Slanjem upita izričito izjavljujem da sam Agenciji dobrovoljno stavio/la na raspolaganje svoje podatke te dozvoljavam da ih ista koristi u cilju zaštite mojih osobnih interesa u svim poslovima koje ugovaram s Agencijom.

Rezervacija:

Pri prihvatu i obradi rezervacije putovanja ili druge usluge koju nudimo, tražit ćemo osobne podatke nositelja rezervacije i putnika i to kasko slijedi:

Ime i prezime Ugovaratelja i svih putnika,  kako su  ispisana u Vašim putnim ispravama,

Adresa na koju primate poštu,

Email adresa,

Broj kontakt mobitela,

Datum rođenja,

Broj putne isprave, do kada vrijedi  i mjesto izdavanja,

Podaci o plaćanju (broj kreditne ili debitne kartice) i CVV broja,

Broj bankovnog računa.

Zatraženi podaci koristit će se isključivo za realizaciju usluge, dostavu putne dokumentacije, eventualne promijene na rezervaciji i podsjetnike prije putovanja (kao npr. elektronska pošta i SMS poruka na mobitel prije polaska) ili promijene na rezervaciji. Zaprimljeni podaci su dostupni isključivo osoblju agencije, partnerima u realizaciji usluge, odnosno dobavljačima usluga poput hotela i agenata. Podaci o plaćanju (poput broja kreditne ili debitne kartice i sl.) posebno su zaštićeni i bit će dostupni samo bankama, odnosno kartičnim kućama radi autorizacije plaćanja.

IP adrese

IP adrese koristimo isključivo u svrhu analitičkih izvješća koji nam omogućuju da poboljšamo usluge  i odgovorimo na potrebe korisnika. IP adrese nisu vezane uz bilo kakve osobne podatke uz pomoć kojih je moguća identifikacija pojedinca.

Poveznice

Ove Internet stranice sadrže poveznice na druge Internet stranice te Vas molimo da uzmete u obzir kako Agencija ne može biti odgovorna za poštivanje privatnosti na spomenutim drugim Mrežnim stranicama. Korisnike potičemo da pročitaju izjave o privatnosti svake Internet stranice koja prikuplja osobne podatke. Ova Izjava o privatnosti primjenjuje se isključivo vezano uz informacije prikupljene na ovim Internet stranicama.

Obavijest o novim putovanjima

Ukoliko želite da Vas izvijestimo o novim ponudama možete nam u posebnu rubriku upisati Vaš kontakt email, ime i prezime.

Sigurnost plaćanja kreditnim i debitnim karticama

Sigurnost podataka kreditnih i debitnih kartica zajamčena je i osigurana uporabom SSL enkripcije. Stranice za naplatu i terećenje kreditnih i debitnih kartica osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija postupak je šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihova prijenosa između računala Kupca i WSpay™ Payment Gateway sustava. WSpay™ Payment Gateway sustav povezan je sa kartičnim kućama putem virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautoriziranog pristupa. Brojevi kreditnih i debitnih kartica ne pohranjuju se i nisu dostupni neovlaštenim osobama.

Posebna ponuda

Povremeno možete primati informacije o proizvodima, uslugama i posebnim ponudama te newsletter. Poštujući privatnost svojih korisnika nudimo mogućnost odbijanja ovog tipa informacija. Molimo vas da provjerite način odabira ovih mogućnosti.

Ispravci/Ažuriranje osobnih podataka:

Ako se korisnikovi osobni podaci promijene ili ako korisnik više ne želi našu uslugu, omogućujemo ispravljanje, ažuriranje ili uklanjanje korisnikovih osobnih podataka koje posjedujemo. To se obično može izvršiti slanjem e-maila na adresu info@kvarner-express.com.

Obavijesti o promjenama:

U slučaju da odlučimo promijeniti naša pravila o poštivanju privatnosti obavijest ćemo objaviti na naslovnici naših Internet stranica kako bi korisnici uvijek bili upoznati s podacima koje prikupljamo, načina na koji ih koristimo i pod kojim ih uvjetima. Podatke ćemo koristiti u skladu s pravilima o poštivanju privatnosti važećima u vrijeme prikupljanja podataka, a sukladno vrijedećim propisima u RH i EU.

Podnošenje prigovora

Sukladno čl. 10. st. 3. Zakona o zaštiti potrošača (“Narodne novine”, br. 41/14, 110/15) obavještavamo putnike da prigovor kojim iznose svoje nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni aranžman ili pruženu uslugu mogu podnijeti u pisanom obliku: a) na adresu agencije KVARNER EXPRESS INTERNATIONAL SPLIT D.O.O.: Supilova 38, 21000 Split, Hrvatska b) putem email-a na adresu info@kvarner-express.com c) na telefax agencije KVARNER EXPRESS INTERNATIONAL SPLIT D.O.O.: 021 358 262 te će im bez odgađanja pisanim putem biti potvrđen primitak tog prigovora. Odgovor na pisani prigovor potrošača dat ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora, pa stoga molimo da nam u svom prigovoru navedete Vašu kontakt adresu za dostavu odgovora.